Am spus-o si o mai spun: nu pentru ca pana in 2020, 90% din joburile din UE vor fi imposibil de practicat fara cunostinte solide de IT, sau ca in SUA locurile de munca din IT vor creste cu aproape 25%, nici pentru ca in Roamnia de astazi, 10% din PIB provine din IT. Pentru alt motiv: programarea dezvolta gandirea logica, inventivitatea, capacitatea de a imparti o problema de dimensiuni mari in sub-probleme de dimensiuni mai mic, ne invata cum sa aflam toate solutiile unei probleme, sau cum sa aflam cea mai buna solutie la un moment dat (daca aceasta exista).
De ce sa ii invatam pe copii cat mai devreme programare?
Nu pentru ca sunt generatiile nascute “cu calculatorul in fata”, nici pentru faptul ca oricum tot mai multi copii si tineri in general, isi petrec din ce in ce mai multe ore in fata calculatorului. Datorita altui motiv: cu cat acest lucru se petrece mai devreme, cu atat mai bine (pentru ei, pentru copii).
Dupa parerea mea, varsta prescolara este cea mai buna pentru a introduce notiunile de baza ale programarii. Chiar daca nu stiu inca sa citeasca sau sa scrie, pot pune “cap la cap” instructiunile necesare pentru a ajuta un “animalut” sa iasa dintr-un labirint, sau sa foloseasca semnul pentru decizie, sau semnul pentru repetitie, ca sa execute mult mai usor acelasi lucru de mai multe ori.
prof. Bogdan Boroghina
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.